Liity Kurssille 

Opiskelija 1

Halusimme tutkia, miten Turun kauppakorkeakoulun opiskelijat ovat itse valmistautuneet pääsykokeeseen. Näistä haastatteluista saat hyvän kuvan siitä, miten pääsykokeeseen kannattaa valmistautua ja millaisen työmäärän opiskelijamme tekivät päästäkseen Turun kauppakorkeakouluun. Lukumäärät ja -kerrat ovat tietysti yksilöllisiä, sekä hyvin riippuvaisia opiskelutekniikasta. Esimerkiksi lukemisen määrällä ei ole välitöntä merkitystä, vaan sillä miten hyvin sisäistät luetun materiaalin! Opiskelijamme jakoivat loistavia vinkkejä, toivottavasti niistä on hyötyä myös sinulle.

Kuinka paljon luit?

Luin lukion kirjat kokonaan kaksi kertaa, luin noin 6 tuntia päivässä ja pidin yhden vapaapäivän viikossa kahden kuukauden ajan.

Milloin aloitit lukemaan?

Aloitin pääsykokeisiin valmistautumisen viimeisten ylioppilaskirjoitusten ja viikon loman jälkeen, eli huhtikuun alussa.

Mitä lukutekniikoita käytit? 

Omien muistiinpanojen tekeminen, muistilappujen tekeminen aukeaman tärkeimmistä asioista ja selitin asioita itselleni ääneen.

Kävitkö valmennuskurssin?

Kyllä, Valmennuskurssille osallistuminen tuki ja rytmitti lukemistani ja kurssilla pystyi selvittämään itselle kirjoista epäselväksi jääneet asiat.

Terveiset/vinkkejä hakijoille?

Yleinen vinkki, että kannattaa jaksaa tehdä kevät töitä täysillä ja antaa kaikkensa, jotta yhden kevään käyttäminen kouluun pääsemiseksi riittää eikä tarvitse tehdä samaa työtä enää uudestaan.

Opiskelija 2 

Kuinka paljon luit ja milloin aloitit lukemaan?

Aloitin pääsykokeisiin lukemisen tammikuussa, koska minulla oli välivuosi ja keskimääräisesti luin 6h/arkipäivä. Viikonloput keskitin vapaa-aikaan ja pidin ajatukset pois lukemisesta.

Mitä lukutekniikoita käytit?

Lukeminen alkoi selailemisella, jossa pyrin hahmottamaan kaikista aineista eri kappaleiden pääaiheet. Siihen käytin hyvän tovin, jotta intensiivisemmän lukujakson alkaessa pystyisin heti paneutumaan vaikeampiin aiheisiin syventävämmin. Kun aiheet vaikeutuivat, aloin käyttämään muistikortteja. Toiselle puolelle kirjoitin kysymyksen liittyen aiheeseen ja toiselta puolelta löytyi siihen vastaus. Näitä kortteja tein lähemmäksi 400 kappaletta, mutta ne olivat erittäin hyödyllisiä erityisesti mallien ja kaavojen muistamisessa, jossa monta muuttujaa piti muistaa kerrallaan. Muistikorttien kanssa käytin alleviivaamista. Tarkoitus ei ollut alleviivata tärkeitä tekstejä, vaan olennaisia sanoja, jotka johdattelivat aiheeseen. Sanojen kohdalla oma pohdinta aiheista oli paras asia oppimisen kannalta. Näin asiat painautuivat mieleen.

Kävitkö valmennuskurssin?

Kävin valmennuskurssin. Valmennuskurssin materiaalit antoivat hyvät puitteet itsetyöskentelylle. Oma pitkäjänteisyys ja positiivisuus omalla vapaa-ajalla tuotti suurimmat tulokset.

Terveiset/vinkkejä hakijoille?

Sisäänpääsy Turun kauppakorkeakouluun on maksanut itsensä tuhatkertaisesti takaisin. Te, jotka olette aloittaneet tai aloittamassa luku-urakkaa, ei ole syytä stressata mitään sellaista mikä on täysin mahdollista saavuttaa. Lukemiseen tarvitaan pitkäjänteisyyttä, joka mahdollistaa lukemisen motivaation ailahdellessa. Siihen tarvitaan päättäväisyyttä. Näiden yhdistelmä tuottaa halutut tulokset. Itseltään kannattaa aina heikkoina hetkinä kysyä: ”Eikö kaikki saavuttamisen arvoinen ole aina pienen vaivannäkemisen takana? ”

Opiskelija 3

Kuinka paljon luit ja milloin aloitit lukemaan?

Aloitin lukemaan heti ylppäreiden jälkeen, eli lukuaikaa oli se 10 viikkoa. Sain hyvät arvosanat kirjoituksista, joten pääsykoestressiä ei alkuun ollut niin paljoa. Ajattelin, että pääsen varmaan arvosanoilla suoraan sisään. Pian minua alkoi kuitenkin ahdistaa, koska en voinut olla varma, riittävätkö yo arvosanani suoraan sisäänpääsyyn. Päätin, että aloitan lukemisen ihan kunnolla. Halusin varmistaa, että pääsen sisään, oli se sitten kirjoituksilla tai pääsykokeella. Minulla ei ollut tarkkaa lukusuunnitelmaa, mutta päätin, että luen 40h/vko sekuntikellolla laskettuna. Välillä tunnit otin kiinni sunnuntai-illalla lukemalla, joka jälkikäteen ajateltuna oli erittäin tyhmä päätös. Toisaalta sain aina tavoitteen saavutettua. Muista pitää vapaapäiviä!

Mitä lukutekniikoita käytit? Kävitkö valmennuskurssin?

Koska olin päättänyt varmistaa sisään pääsyni, ilmoittauduin myös valmennuskurssille, jossa kuuntelin luennot 3krt viikossa. Kurssilta tuli muistiinpanot, kysymyksiä ja paljon muuta materiaalia. Luin niitä reilusti, mutta jos nyt saisin päättää niin kirjoittaisin myös omat muistiinpanot; huomasin oppivani parhaiten kirjoittamalla itse käsin. Opin hyvin myös keskustelemalla muiden kauppikseen hakevien kanssa.

Terveiset/vinkkejä hakijoille?

Ole rohkea ja itsevarma, ylimääräinen jännittäminen on aivan turhaa!

Opiskelija 4

Kuinka paljon luit ja milloin aloitit lukemaan?

Luin noin 500h. Aloitin maaliskuun puolessa välissä.

Mitä lukutekniikoita käytit? 

Aloitin lukemalla kaikki lukion kolmen aineen kirjat läpi. Sen jälkeen tein alleviivauksia ja merkintöjä. Lopuksi tein muistikortteja ja pänttäsin niillä.

Kävitkö valmennuskurssin?

Kävin valmennuskurssin. Pidin erityisesti harjoituspääsykokeiden tekemisestä. 

Terveiset/vinkkejä hakijoille?

Tsemppiä! Ahkera opiskelu palkitaan!