Liity Kurssille 

Ei ole olemassa yhtä ainoaa oppimisen tapaa, vaan jokaisella yksilöllä on vuosien myötä muodostunut omat metodinsa asioiden sisäistämiseen. Kauppakorkeakouluun hakiessa opiskelijan on omaksuttava tietyssä aikarajassa valtavia määriä laajoja kokonaisuuksia, listoja sekä tarkkoja faktoja. Tämän takia jokaisen hakijan tulisi tiedostaa ja omaksua tehokkaimmat oppimistekniikat juuri pääsykokeissa onnistumisen näkökulmasta. Pääsykokeessa kysytään esimerkiksi sanatarkkoja oikein/väärin väittämiä sekä laajemman kokonaisuuden hahmottamista mittaavien asioiden ymmärtämistä. Tämän lisäksi Kauppakorkeaan hakevan tulee muistaa pitää hyvää huolta fyysisestä sekä psyykkisestä hyvinvoinnistaan.

Tärkeää pääsykokeessa menestymisen kannalta

1) Aloita ajoissa ja laadi lukusuunnitelma:

Koko pääsykoeprosessi perustuu motivaatioon, stressin sietämiseen ja tehokkaaseen ajankäyttöön. Laatimalla lukusuunnitelman pysyt helpommin tavoitteissasi, lievität stressiäsi sekä pystyt jatkuvasti seuraamaan omaa edistymistäsi.

2) Parhaat oppimistekniikat:

Erilaisia oppimistekniikoita on useita. Valtavan tietomäärän omaksumiseen lyhyessä ajassa vaaditaan muutakin kuin vain perinteistä lukemista. Oppimistekniikoita on yhtä paljon kuin oppijoita, joten niihin kannattaa tutustua huolella ja kokeilla eri tyylejä. Opitko sinä kuuntelemalla, katsomalla, tekemällä itse muistiinpanoja vai lukemalla? Jollekkin toimii, kun omaksuu useamman kuin yhden oppimistekniikan. Erityisen toimivaksi on todettu myös ryhmässä opiskeleminen. Päästessäsi opettamaan, keskustelemaan tai harjoittelemaan ryhmässä omaksut oppimaasi huomattavasti tehokkaammin kuin vain yksin lukemalla. Etsi siis oma lukupiirisi, kokoontukaa säännöllisesti ja opettakaa toisianne!

3) Eat Sleep Study Exercise Repeat: 

Pääsykoeurakkaa voisi hyvin kuvailla huippu-urheilijan arjeksi. Treenaat intensiivisesti kolme kuukautta pääsykoetta varten. Harva pystyy tämän kaltaiseen suoritukseen ja polttaa itsensä loppuun. Kauppakorkeaan pyrkivän ei tulisi unohtaa levon, oikean ruokavalion sekä fyysisen harjoittelun tärkeyttä. Kaikki ylimääräinen voi tuntua pääsykoeurakan aikana olevan pois lukemisesta. Ole itsellesi armollinen ja anna aivoillesi aikaa palautua raskaasta suorituksesta. Hallitessasi nämä kolme kokonaisuutta olet astetta lähempänä unelmaasi. Onnea tiukkaan suoritukseen!

Tsemppiä ja jaksamista kaikille!